Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Inapoi la origini- Qasr al Hosn, mostenirea emirata

De cele mai multe ori cand vorbim despre Emirate primele lucruri care ne vin in minte sunt caldura extrema, opulenta, desertul si amestecul de oameni din te miri ce colt de lume. Prea putin stim despre traditiile lor sau prea putine sunt locurile in care noi, expatii, putem intra in contact cu acestea. Insa sunt si cateva exceptii. Una dintre acestea o reprezinta festivalul Qasr al Hosn din Abu Dhabi.

Cineva spunea la un moment dat ca “poti scoate arabul din desert, dar nu poti scoate desertul din arab”. Cam asa si cu acest festival. In mijlocul zgarie norilor si a traficului obositor se afla un colt de desert care ne trimite cu gandul la inceputul Emiratelor. Sunt amenajate locuinte traditionale cu tarcuri pentru camile si caini saluki, cu ulite inguste incarcate cu standuri de tesaturi traditionale, haine colorate in te miri ce combinatii si oud care se ridica agale in aer. Se desfasoara diferite ateliere de la bucataria emirata pana la construirea fortului din hartie. Gablonturi colorate, aparate radio dintr-un alt secol, standuri cu miere si curmale, impletituri de tot felul indeamna la “usurarea” buzunarului. Din loc in loc sunt locuri amenajate pentru povesti (din pacate sunt in araba) si cafea (sau ceai) care se face la nisip.

Intrarea se face separat pentru barbati si femei si sa va asteptati sa va fie controlate gentile. Festivalul dureaza pana pe 13.02 iar in weekend este destul de aglomerat. Este totusi o experienta interesanta si placuta.

 

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: