Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Iluzia visului in desert sau despre cum soarele va poate frige creierul…unora

Majoritatea oamenilor, in speta romanii, au impresia ca odata ce unii au ajuns in Emirate (Dubai, mai exact) cainii li se fofileaza pe sub nas cu covrigii in coada. Mai toti traiesc cu impresia ca cei ajunsi pe aceste meleaguri au prins vreun seic de picior si nu-i vor mai da drumul niciodata. Si neaparat au uitat de Romania, au uitat de unde au plecat si nu fac nimic altceva toata ziua decat sa se lafaie la soare. Nimic mai gresit stimati concetateni.
Cei care au ajuns aici din salarul primit trebuie sa plateasca chirie, taxa pe locuinta, taxa de autostrada, electricitate, lumina, aer conditionat, taxa pt intretinerea aerului conditionat (unii), taxa agentului imobiliar la inceputul chiriei, viza pt familie, taxe de scolarizare (cei care au copii si uneori acestea pot fi echivalentul unei chirii pe un an) si multe, multe altele. Si totul din salar, pt ca trebuie sa muncesti ca sa poti sta aici.
Cu toate acestea, unii, a caror materie cenusie a fost arsa de lumina soarelui nu inteleg ca TREBUIE sa muncesti daca esti aici nu sa te lafai la soare.

Pacat ca nu toti inteleg…

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: