Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

In imagini

De multe ori sunt intrebata si vad ca multa lume este curioasa sa stie cum este viata in Dubai sau in Emirate…nu stiu in ce masura ar putea da cineva un raspuns cat mai aproape de realitate, cat mai corect sau cat mai clar avand in vedere ca experienta de viata aici a fiecaruia este atat de diferita. Fiecare is are povestea si sfaturile proprii, experientele personale, fiecare vede viata aici dintr-un alt unghi. Am ales pentru aceasta postare un colaj de fotografii care prezinta viata aici asa cum o vad eu. Din nou, o experienta personala…cu siguranta unii vad Emiratele in cu totul alt fel…

col1col2col3col4col5col6natura&praf

sosele

Advertisements

Single Post Navigation

9 thoughts on “In imagini

 1. Interesant blogul! In august ajung cateva zile prin Dubai si am nevoie de cateva informatii. Unde ar fi recomandat sa mananc, gasesc locuri pentru plaja? Multumesc!

  • manu on said:

   Depinde in care zona veti avea cazarea, in general mall-urile au restaurant si pt buget mediu si mare. Dar sunt multe restaurant de ex in zona Deira, Maktoum care sunt acceptabile ca pret. Pt plaja, va recomand Jumeirah, are plaja deschisa, libera sau Jumeirah Beach Park (situat langa aceasta) care este un mix de parc cu plaja, dar unde intrarea se plateste. Ar mai fi Mamzar Park, care este frumos, tot un parc cu plaja, dar din nou depinde de zona in care veti avea cazare. August va fi o luna foaaaaarte calda, foarte, foarte calda, temperaturi in jur de 48-50 de grade Celsius si umiditate ridicata.
   Sper sa va fie de folos.

 2. Multumesc din suflet pentru raspuns. Foarte cuprinzator. Imi cer scuze ca raspund asa de tarziu dar nu am putut posta mai devreme. Inca o data multumesc din suflet

 3. Buna seara,
  V-am citit acest blog si as avea niste intrebari legate de viata in Dubai daca aveti timp si amabilitate. As dori sa va scriu pe mail dar nu am gasit o adresa de mail. A mea este nicolae.cristian (at) hotmail (.)com. Poate putem sa comunicam acolo. Va multumesc frumos si sper ca nu am deranjat

  • manu on said:

   Imi puteti adresa intrebari legate de Emirate chiar aici, pe blog, si in masura in care pot, va raspund cu cea mai mare placere.

   • Buna seara,

    M-ar fi interesat procedura de inchiriere a unui “””apartament/loc in apartament””” … de la primul contact cu agentul imobiliar… pana la momentul in care ajungi pe canapea cu laptopul in brate si iti spui “am facut-o si pasta”

    La ce ar trebui sa fiu atent? Si poate aveti sfaturi pentru mine privind anumite locatii (o sa lucrez in zona Jebel Ali si o sa am cam AED 1500 – 2000 pentru cazare pe luna)

    Va multumesc frumos

   • Contractele de inchiriere se fac toate prin agenti imobiliari care percep o taxa de 5% din valoarea chiriei. De obicei se plateste in avans in 1-12 cecuri. Trebuie de avut grija sa fie trecuta in contract valoarea exacuta a chiriei, cum se plateste (daca in cecuri, cate si in ce valoare fiecare). Se percepe si un security deposit care se returneaza la expirarea contractului, daca acesta nu este prelungit. E bine de mentionat in contract cine se ocupa de intretinere (unele specifica de ex.ca acele lucrari de intretinere ce depasesc 1,500 dhs sunt platite de proprietar, ce e sub, de chirias- dar asta difera de la contract la contract). Dupa ce este intocmit trebuie inregistrat la Ejari pt ca in caz de orice disputa, daca nu e inregistrat RERA, institutia care se ocupa de tot ce inseamna tranzactii imobiliare, nu va media nici un conflict.
    Cat despre zone, cele mai apropiate de Jebel Ali ar fi Discovery, Discovery Gardens, Green Community, dar masina este necesara, Jebel Ali fiind destul de departe de oras si greu de accesat doar cu transportul in comun.
    Pt chirii va puteti uita aici: http://www.dubizzle.com
    Pt mai multe informatii despre chirii, procedee, etc. http://www.dubailand.gov.ae
    Agentul care va face inchirierea trebuie sa fie atestat RERA, sa aiba legitimatie, in caz contrar, va sfatuiesc sa nu semnati nimic.

   • Dupa contractul de inchiriere urmeaza utilitatile, DEWA- apa si electricitate – cu copie dupa pasaport si viza si un depozit de 1000 dhs care se returneaza. Telefon, Internet si televiziune DU sau Etisalat, sau daca cladirea permite antena parabolica Showtime- care au pachete cu programe in functie de preferinte.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: