Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Calul Troian al comunitatii romanesti

Inevitabil cand traiesti in Emirate te lovesti de tot felul de traditii, credinte, legi (scrise si nescrise), cutume si obiceiuri. Nu ai cum sa stai doar in mica ta comunitate si de multe ori spatiul tau personal, virtual, etc este invadat ba de unul ba de altul cu tot felul de intrebari, de presupuneri, de stereotipuri. Ce ma mira pe mine, este “semnalul de alarma” care se “declanseaza” (in mintea unora, bineinteles) atunci cand se deschid subiecte care ar putea stirbi din puritatea noastra nationala, din “romanimea autentinca” dusa peste hotare. De multe ori am asistat la tot felul de discutii (de cele mai multe ori contradictorii) intre membrii comunitatii si conform “parerii” unora nu esti tocmai roman daca : nu mananci porc, daca ti-ai schimbat religia (se uita deja ciudat la tine mai ales daca esti femeie, ai trecut la Islam si porti hijab), nu recunosti si nu lauzi eforturile autoritatilor romane pentru comunitatea de aici (asta mi s-a intamplat chiar mie….o lunga discutie virtuala spre sfarsitul careia am fost frumos invitata sa-mi tin gura), pui intrebari referitoare la alte religii decat cea ortodoxa (da, unii traiesc cu impresia ca a fi roman inseamna neaparat a fi crestin- subiect (religia) se pare tabu, dupa parerea unora).

Postarea aceasta nu se vrea o critica, un debate, ci pur si simplu o observatie. Dragii mei romani din Emirate, cei pentru care “Brancoveanu Constantin Boier vechi si Domn crestin!Avem martiri crestini care nu si-au abandonat dreapta credinta ortodoxa nici macar in fata calaului” – ca sa citez un mesaj primit pe forumul romanilor “crestini” din Emirate- va aduc aminte ca traiti intr-o tara musulmana si mergeti la lucru in ziua de duminica, in ziua de Craciun si in ziua de Paste.

Va invit sa fiti mai toleranti fata de concetatenii vostri care nu va impartasesc aceeasi credinta, aceleasi obiceiuri si aceleasi cutume. A fi roman nu inseamna doar un singur lucru.

 

P.S.: Nu port nici hijab, nici nu sunt de credinta musulmana. Sunt pur si simplu o romanca careia nu-i plac discriminarile de nici un fel.

Advertisements

Single Post Navigation

2 thoughts on “Calul Troian al comunitatii romanesti

  1. 🙂 Inteleg ce vrei sa spui dar parerea mea putin exagerat (dus la extrem)

    Hai sa revenim la vorba cu padure fara uscaciuni nu exista si atunci totul o sa para mai ok …

    • Sunt perfect de acord doar cu afirmatia ca nu exista padure fara uscaciuni, dar postarea nu este exagerata, cam asa stau lucrurile cu unii…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: