Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Romanii prin ochii unui roman- sau despre cum se poarta ignoranta

Inevitabil, oriunde am fi in lume interactionam unii cu ceilalti; adica noi romanii intre noi si inevitabil ajungem la contradictii, diferente de opinie, etc. Dar macar incercam sa pastram o limita a bunului simt, sau cel putin incercam pana in momentul in care apare cocalarul moralizator, cel care a absolvit scoala vietii, cel care “ne cunoaste”, cel care “stie cu ce te ocupi” mai ales daca esti femeie in Emirate. Mi s-a intamplat, nu de putine ori, sa fiu apostrofata ca nu sunt indeajuns de romanca pt ca traiesc in Emirate, vezi Doamne printre “necredinciosi”, “nespalati” si “teroristi” printre indieni, arabi si negri. Am indraznit sa parasesc “patria muma” si sa—i las in urma pe Gigei si pe Miticii de bani gata, romanii “neaosi si adevarati”, ortodocsii care merg la biserica (din an in pasti”), specimenele “curate” care stiu sa toarne un litru de parfum pe ei ca lumea sa nu simta ignoranta. Poate parea un post agresiv si fara noima, dar pur si simplu am obosit de ignoranta adusa la pachet din “eterna si fascinanta Romanie”, ridicata la gradul de morala in mediul virtual si scuipata in fata noastra, a celor care din bun simt si respect unii fata de altii inghitim, refuzam sa comentam si la urma nu ne mai implicam….Traim printre 192 de nationalitati, daca unii nu ati inteles ce inseamna si ce implica asta, probabil ca locul vostru nu e aici ci pe maidan la “spart seminte” si turat motoare.

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Romanii prin ochii unui roman- sau despre cum se poarta ignoranta

  1. Partea proasta e ca daca il ignori, cocalarul se impauneaza ca te-a pus cu botul pe labe si ca logica lui superioara a dedus adevarul despre tine. Nu intelege ca si tacerea a un raspuns …

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: