Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Gold Souk- Piata de aur

Am postat acum ceva vreme despre “cealalta fata a Emiratelor”, cea din spatele cladirilor zgarie nori, cea de dincolo de mall-urile si parcurile frumos amenajate. Cam tot din aceeasi categorie ar face parte si aceasta postare, insa doar la suprafata; pentru ca “stralucirea” si “opulenta” acestui loc razbate dintre stradutele inguste si murdare, prafuite si aglomerate, arse de soarele necrutator al desertului.

Lasand in urma soselele largi si parcarile imense, cladirile vechi si inghesuite ale zonei Naif ascund in spatele zidurilor un alt oras, un orasel in oras cu alei foarte inguste, cu o gramada de magazine cu aer conditionat ticsite cu aur.

gs10

gs9gs8gs7

Cine ar putea spune ca se plimba prin mijlocul a 10 tone de aur (atat s-a preconizat ca ar exista in total in toate magazinele din Souk)? Magazinele, unele mai mari, altele mai mici, sunt ticsite cu te miri ce, dar din aur (de la lantisoare simple pana la articole de imbracaminte confectionate din aur). Opulenta care pur si simplu te orbeste impreuna cu caldura ametitoare aproape ca te transpun intr-una din povestile celor 1001 de nopti.

gs2gs1gs4gs5

Anii ’40 au marcat inceputul “boom-ului” pietei de aur din Dubai, India fiind cel mai mare cumparator de aur al Emiratului. Din aceasta cauza majoritatea stilurilor de bijuterii din aur care se gasesc aici sunt create pe gustul celor din subcontinent (piese foarte greoaie, cu multe pietre colorate cu design-uri specifice). In principiu este aur “pentru toate buzunarele” de la 18 la 24K, singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te targui.

Accesul cu masina este destul de greoi, parcare in zona Souk-ului nu veti gasi aproape niciodata (decat daca parcati in cladirile cu parcari ale RTA si mergeti pe jos pana la Souk), stazile sunt inguste, foarte inguste iar traficul este infernal. Cel mai simplu de ajuns si de iesit de acolo este fie cu taxi fie cu metroul.

In orice caz, merita o plimbare, chiar daca numai de dragul de a te simti in 1001 de nopti

🙂

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Gold Souk- Piata de aur

  1. Chiar ma gandeam sa mergem intr-o scurat vizita! Postarea ta a venit la marele fix!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: