Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Reintoarcerea la desert

Cineva spunea candva ca “poti sa-i scoti pe arabi din desert, dar nu poti scoate desertul din ei” si parca oricate “stele” ar avea Emiratele, oricat de stralucitoare ar fi masinile lor, oricate Blackberry sau IPhone ar avea, tot se intorc la desert; de acolo au pornit si cred ca inca se mai definesc prin acesta. Pentru un ochi neinitiat, obisnuit numai cu verdele crud de acasa poate parea fad, neprimitor, arid si gol. Si totusi ei inca se mai bucura de un ceai sau o cafea facute pe carbuni in desert, de intrecerile cu soimi, de vremea care odata cu venirea “iernii” 😉 le permite sa stea mai mult pe-afara. Ce mi s-a parut frumos intr-un fel anume e modul in care de fiecare data cand au ocazia aduc desertul langa ei, corturile, ceaiul, cafeaua si camilele. Femei trecute de mult de prima tinerete, poate chiar si de a doua, inca mai confectioneaza traditionalele burqa emirateze, brodeaza rochii colorate iar cele mai tinere aplica henna. Camilele, si ele imopotonate, asteapta linistite in nisipul moale pe urmatorul curios pe care il vor plimba, cafeaua fierbe in ibricurile ce aduc aminte de cele “1001 de nopti”.

Ai spune ca peisajul acesta desertic nu poate adaposti nimic care sa-ti incante privirea, si totusi e atat de multa culoare. In rochiile femeilor si podoabele lor, in pernele care impodobesc si “mobileaza” corturile, in zorzoanele cu care sunt impodobite camilele…

Si nici macar nu trebuie sa mergi in desert ca sa-i descoperi pentru ca ei au adus desertul in oras. Langa Festival City se afla Bedouin Lifestyle Camp cu ocazia Dubai Shopping Festival…

1

2

3

45

6

7

9

10

11

 

Advertisements

Single Post Navigation

2 thoughts on “Reintoarcerea la desert

  1. Buna ziua!

    As dori sa va intreb care sunt salariile in Dubai…pe site-urile de job-uri gasesc salarii in jur de 800-1000$ si ei iti asigura tot(cazare, mancare)//se poate trai cu banii acestia in dubai? daca nu…care ar fi un salar decent( din care sa iti poti permite una alta, nu sa fi strict cu tine)..

    multumesc!

    • Buna,

      depinde ce asteptari ai. Daca vrei sa vii cu familia aici, daca vrei sa pui bani deoparte, etc…dar in esenta 800- 1000 $ e putin. inseamna cam 3,000- 3,600 de dirhami. Cam tot atatia RON, insa traiul de aici (costul nu se poate compara cu cel din Romania). Nu toate companiile ofera cazare, unele ofera o alocatie in pachetul salarial pentru locuinta (chiriile se platesc in avans e un an, in 2,3,4 chiar si 12 cecuri). Mancare stiu ca se asigura doar pentru domeniul hotelier si probabil constructii.Saptamana de lucru poate fi de 5 sau 6 zile lucratoare, depinde iar de companie. Puteti arunca o privire aici: http://dubai.dubizzle.com/jobs/ sa vedeti oferte de salarii si tot pe acest site gasiti si oferte de chirii. Un salar acceptabil ar fi de cel putin 8,000 de dirhami.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: