Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Evadam din desert….Musandam, fjordurile Arabiei

 

Pentru cei care vor sa evadeze pentru cateva zile din peisajul desertului, Musandam  este o optiune interesanta. Cu deschidere in stramtoarea Hormuz, peninsula Musandam este un petec de pamant ce apartine Oman-ului dar este inconjurata de teritoriul Emiratelor Arabe. Intreaga populatie numara 31,425 de locuitori si o suprafata de 1,800 km patrati. Peisajul spectacular oferit de muntii mai inalti de 2,000 de metri care rasar din apa, “locuintele lacustre” rasfirate pe tarmurile izolate (am vazut “asezari” formate din 4 familii a caror legatura cu lumea se face doar pe calea apei dar care insa sunt conectate la electricitate) si delfinii care inoata nestingheriti continua sa impresioneze pe fiecare turist care se aventureaza intr-o calatorie cu barca sau cu vaporul.

Accesul este usor, iesirea se face prin Ras al Khaimah; pentru cei care locuiesc in Emirate viza si asigurarea pentru masina se poate face la granite. Drumul nu este lung iar odata ce paraseste Emiratele este chiar spectaculos. Serpuieste printre munti si apele golfului.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: