Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Cealalta fata a Emiratelor

Emiratele….nimic nu este mai impresionant decat vitalitatea, culoarea si amalgamul de oameni pe care acest petec de lume a reusit sa-l stranga intr-un singur loc destul de mic. Si totusi, cei care se “lupta cu vanturile desertului” de cativa ani stiu ca lumea Emiratelor se intinde dincolo de Sheikh Zayed Road, Palm Jumeirah, Burj al Arab, Burj Khalifa, Yas Island si mall-urile nesfarsite. Stralucirea si opulenta  celor cinci si sapte stele parca nu razbate pana in dreptul taberelor de munca de pe Emirates Road sau pana langa Sharjah Ring Road.  Si totusi chiar si aceste locuri sunt animate de un freamat de oameni care se face cu adevarat simtit in zilele de vineri si in timpul sarbatorilor legale. O mare de oameni apare parca de nicaieri in mijlocul drumurilor si par sa nu faca nimic decat sa stea, sa priveasca la trafic si poate sa mai schimbe o vorba, doua cu alti concetateni.

Dincolo de cladirile cu zeci de etaje si mall-urile cateodata neincapatoare se afla o lume animata de mici cafenele restaurant, strazi intortocheate aflate intr-o continua constructie, navoade de prins peste si terenuri de cricket improvizate.

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Cealalta fata a Emiratelor

  1. Foarte frumos de mult nu am mai vazut ce postezi ?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: