Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Sambousek- o gustare altfel

Foarte raspandita, mai ales in timpul Ramadanului ca parte a mesei de Iftaar, Sambousek este o gustare cu mai multe “fete”: sambousek cu branza, cu legume sau cu carne. Se poate prepara fie prin coacere in cuptor fie prin prajire in ulei incins. Eu personal le prefer pe cele umplute cu branza. Exista si varianta semi- preparata dar eu le prefer pe cele facute acasa. Folosesc foi pentru Sambousek similare cu cele pentru placinta care se gasesc in Romania pe care le umplu cu branza Feta (cu continut redus de sare) si patrunjel proaspat.

Sunt foarte simplu de facut doar “impachetarea” dureaza putin mai mult, insa zic eu ca se merita. Deci la un pachet de foi folosesc aprox 150-200 gr branza feta pe care o amestec cu patrunjel proaspat, taiat marunt, un ou batut si ulei pentru prajit. Se umple fiecare foaie si se “impacheteaza” in forma de triunghi dupa care se prajeste in ulei incins. Se scot dupa ce au prins o culoare aurie si se lasa sa se scurga de ulei pe un servet de bucatarie. Sunt foarte delicioase cat timp sunt calde. Pentru impachetare eu procedez la fel ca mai jos:

Iar rezultatul arata cam asa:

 

Single Post Navigation

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: