Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Biryani

Biryani este un fel de mancare destul de raspandit in Emirate si asta datorita faptului ca majoritatea populatiei straine este formata din indieni si pakistanezi. Desi azi acest fel de mancare este atribuit sub-continentului Indian in realitate este originar din Iran. Se regaseste sub multe forme fie cu pui, carne de miel, peste sau numai cu legume. Aproape fiecare regiune din sub-continentul Indian isi are propria reteta de Biryani si propriul mod de a-l servi.

Mie personal imi place cel cu pui si foarte picant si cateodata ma incumet sa-l si  gatesc . Folosesc urmatoarele:

 -pui (pulpe de pui)

– 2 ceape (una mare si una mai mica)

– 2 ardei iuti (din aceia micuti si subtiri, dar care sunt ca focul)

– 2 cani orez basmati

– 2 rosii

– ghimbir (o radacina cam de vreo 3-4 cm)

– 1 legatura coriandru verde

– 1 iaurt (mic)

Condimente:

–  1 lingurita scortisoara

– 1 lingurita coriandru uscat

-1/2 lingurita cardamom uscat

– 1 lingurita Garam Masala

 Pun carnea de pui sa fiarba cu 2 lingurite de turmeric, la fel si orezul pe care il sa se gateasca numai pe jumate.

Separat pun ceapa mica taiata fidelute in ulei pana se caramelizeaza dupa care o scot pe o farfurie acoperita cu un servet de bucatarie sa se scurga de ulei.

Pun ceapa mare, taiata marunt, in ulei impreuna cu ardeii iuti si las sa se caleasca putin dupa care adaug ghimbirul si condimentele uscate. Dupa vreo 2-3 minute adaug rosiile taiate cubulete si las totul vreo 5 minute sa se gateasca. Adaug iaurtul amestecand continuu dupa care adaug carnea de pui si mai apoi orezul pe jumatate gatit. Adaug apa indeajuns insa sa nu treaca peste orez (cat sa fie la acelasi nivel).  Adaug ceapa caramelizata si acoper cu un capac si las totul la foc  mediu-mic pana ce orezul este fiert in totalitate.  La final presar pe deasupra coriandrul verde taiat marunt. Se poate servi cu salata sau cu iaurt.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Biryani

  1. This is a good blog message, I will keep the post in my mind. If you can add more video and pictures can be much better. Because they help much clear understanding.🙂

  2. Dana on said:

    pricant = picant!!

  3. Dana on said:

    Arata bine byriani al tau. Eu nu reusesc sa mananc asa ceva! E prea pricant pentru mine, asa ca ma multumesc cu un veggie byriani, dar cu doua lighter-e!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: