Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Ras al Khaimah, emiratul “varfului de cort”

Ras al Khaimah este un alt emirat din confederatia celor sapte emirate situat pe tarmul Golfului Persic, a carui denumire tradusa in limba romana inseamna “varful cortului”. In trecut emiratul era cunoscut sub numele de Julphar si a fost o buna perioada de timp sub dominatie britanica.

Azi micul emirat incearca sa se evidentieze prinintermediul turismului si al industriei (este un mare producator de ciment si material de constructive – intamplarea face ca intr-un magazine de profil din Romania am vazut gresie si faianta cu logo-ul RAK- ….ce mica e lumea asta mare…..)

Este un emirat linistit zic eu, potrivit pentru acele momente cand iti doresti liniste si calm. Sunt o multime de hoteluri si resort-uri turistice deci o gramada de posibilitati pentru a alege. Doua orasele pe care le voi aminti  sunt Jazirat al Hamra (un fel de insulita cu o gramada de proiecte imobiliare)si Masafi, foarte cunoscut aici pentru apa Masafi.

Orasul Ras al Khaimah este destul de micut, oarecum lipsit de opulenta, aglomeratia si traficul din Dubai sau Abu Dhabi dar pare mai “respirabil”. La fel ca si Fujeirah muntele este foarte aproape de apele golfului iar pe unele creste in timpul iernii s-au inregistrat usoare caderi de zapada (de vreo doua ori- cam ceea ce noi romanii am numi usoare fulguieli, insa aici e minune mare).

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Ras al Khaimah, emiratul “varfului de cort”

  1. Monica on said:

    Buna. Ti-am descoperit blogul cautand informatii despre Emirate, pentru ca mi s-a propus un job de Guest Relation Officer intr-un restaurant apartinand Americana Group. Firma care intermediaza plecarea e Lugera&Makler, deci nu cred ca sunt probleme in ceea ce priveste seriozitatea ofertei. Insa, am nevoie de mai multe informatii pentru a sti la ce ma “inham”. Daca e posibil, as vrea sa vorbim mai multe. Adresa mea de e-mail e: monica.bliss@yahoo.com, id-ul de mess e tot monica.bliss, pe facebook sunt Monica Drosu, iar pe Twitter la fel. Dupa preferinte 🙂 Sper sa ne auzim curand si multumesc anticipat.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: