Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Printre munti si printre vai

Orice escapada din traficul si aglomeratia cotidiana e oricand mai mult decat binevenita. Pare o gura de aer proaspat intr-un loc in care aerul proaspat si inviorator este o prezenta mai mult decat rara. Ceea ce nu a incetat niciodata sa ma impresioneze in aceste locuri sunt muntii…asa mai micuti si mai golasi ma impresioneaza de fiecare data cand ii vad. Si de fiecare data ii privesc in speranta ca poate poate va aparea un petec de verde care sa imi limpezeasca si sa imi reimprospateze privirea. Si de fiecare data petecul de verde se lasa asteptat.

Muntii sunt doar ei, golasi, cu cate un tufis saracacios, prafuit si ca vai de el. Au parca un iz industrial, parca se afla acolo doar sa fie exploatati pentru piatra si nimic mai mult. In unele locuri piatra se duce catre te miri ce alte constructii, in alte locuri desertul acopera incet, dar sigur portiuni din crestele uscate si arse de soarele neiertator.

Locul in care asemenea peisaje sunt la tot pasul este Fujairah. Singurul emirat situat pe coasta care se invecineaza cu Golful Oman, Fujairah este locul in care muntele se intalneste cu apele golfului.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: