Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Sharjah Gold Souq

Sharjah, al treilea emirat (din cele sapte) ca marime se afla la “o aruncatura de bat” (la propriu) de Dubai si poate fi o destinatie placuta pentru cei interesati de cultura, arta islamica si traditiile din aceasta parte a lumii arabe.

La fel ca si in Dubai, in Sharjah exista un Gold Souq (piata unde se vinde/cumpara aur); poate ca nu la fel de mare precum cel din Dubai dar cu o gramada de magazine iar spre deosebire de cel din Dubai (vechiul Gold Souq) acesta este acoperit . Pe indicatoare il regasim drept Sharjah Central Souq sau Souq al Markazi sau chiar Blue Souq. Piata este impartita in doua, o parte cu aur, bijuterii si covoare traditionale iar cealalta parte cu haine, parfumuri, incaltaminte, etc.

Cladirea este veche, nu foarte mare iar intre orele 13:00- 16:00 (sau 17:00) magazinele sunt inchise. Nu sunt lift-uri, doar scari rulante ceea ce inseamna ca pentru familiile cu copii in carucior zona de la etaj este mai greu de accesat.

Sharjah Gold Souq este totusi o alternativa buna pentru cei care cauta sa achizitioneze bijuterii fie din aur fie cu pietre pretioase, mai ales ca fiecare magazin ofera reduceri considerabile celor care stiu sa se targuiasca.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: