Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Seara in Al Qasba, Sharjah

Pentru cei care iubesc plimbarile, mai ales seara, Al Qasba poate fi o destinatie destul de placuta pentru a petrece cateva ore afara, pe terasa unui restaurant , la plimbare pe apa cu traditionala “abra” sau sus la inaltime in “Ochiul Emiratelor” ( Etisalat Eye of the Emirates).

Sharjah este al treilea emirat (din cele 7) iar in 1998 a fost desemnata capitala culturala a lumii arabe.  Al Qasba se afla aproape in central emiratului fiind un loc sau un spatiu de relaxare pentru intreaga familie.

“Eye of the Emirates” este un fel de roata gigantica (parca seamana putin cu London Eye) cu cabine dotate cu aer conditionat care se ridica la o inaltime de 60 de metri oferind panorame frumoase ale peisajelor inconjuratoare.

Plimbarile cu abra se fac pe acele canale care taie in doua Al Qasba avand de-o parte si de alta aleile si “zgarie norii”. Abra este acea barca traditional, facuta din lemn folosita mai ales pentru transportul de personae (in Dubai sunt o gramada folosite drept taxi pe Dubai Creek).

Fantanile de langa Emirates Eye par sa fie o atractie mai ales pentru copiii care nu fac altceva decat sa topaie deasupra lor.

Restaurantele sunt o gramada precum si cafenelele, pentru toate gusturile.

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: