Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Noul kitsch al romanilor: ski in Dubai

Nu contest faptul ca Dubai este una dintre destinatiile de top pentru petrecerea unei vacante. Si nici nu contest entuziasmului fiecarui turist ajuns aici pentru ca nu oriunde iti este dat sa vezi in acelasi loc desert, nisipul fin al plajelor, apa calda a golfului si…zapada.

Ceea ce nu voi putea intelege niciodata este entuziasmul cu care unii dintre compatriotii nostri isi bifeaza in propriile liste de “obiective turistice” faptul ca au fost la ski in Dubai. Romanii care vin dintr-o Romanie in care exista mai mult de 15 partii de ski, cu zapada naturala, in aer liber, cu iarna adevarata. Nu sunt o practicanta a acestui sport dar ma gandesc ca daca cineva tot vrea sa se dea mare ca este in stare sa skieze, sa o faca in adevaratul sens al cuvantului, nu la mall in “cutiuta”.

Si spun asta pentru ca in ultima vreme, ca orice roman interesat sa mai afle cate una alta din tara, vad ca tot mai multi compatrioti cu statut de “vedeta” se afiseaza  la TV cu realizarile lor in materie de obiective turistice ,adica ski in Dubai. Jos palaria in fata celor care au gandit si pus in practica o asemenea idee, zapada in desert e un lucru extraordinar, dar pentru un individ care vine dintr-un loc in care iarna si zapada sunt prezente vreo cateva luni bune pe an, sa fie atat de entuziasmat de ski aici, nu e altceva decat un kitsch.

Sunt curioasa daca romanii care traiesc aici,  cu problemele lor cotidiene (si care nu sunt putine pentru ca nimic nu iti pica din pom) sunt la fel de enuziasmati de ski-ul in “cutiuta”.

Imaginea de mai jos este doar cu caracter informativ. Iarna …nu e chiar atat de iarna aici 🙂

Advertisements

Single Post Navigation

One thought on “Noul kitsch al romanilor: ski in Dubai

  1. ritasophie on said:

    🙂 No way! Sa schiezi fara un pic de aer curat in plamani? Si fara sa faci slalom printre brazi? Sa fim seriosi!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: