Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Emiratele, dincolo de mall-uri, cluburi si parcuri frumos amenajate

 Cei care se afla de mai multi ani in Emirate stiu ca acestea inseamna mult mai mult decat mall-urile acaparatoare de timp liber si bani, traficul de la orele de varf de pe Sheikh Zayed, parcurile care pot fi frecventate doar vreo 2 luni pe ani (atunci cand soarele nu te arde de tot,) dar foarte frumos amenajate. Lasand Dubai-ul (sau in alte cazuri Abu Dhabi) putin in urma, pe drumul catre Hatta (ultimul punct al Emiratelor, la granita cu Oman) sau catre Khor Fakkan peisajul atat cel natural cat si cel realizat de mana omului se schimba extraordinar de mult. Nu mai intalnesti acele cladiri, inalte aproape pana la cer, acoperite de sticla albastra-verzuie, spatiile verzi palesc si chiar dispar, de mall-uri sau centre comerciale impunatoare nici nu mai vorbesc. In aceste parti viata pare sa se desfasoare intr-un alt ritm, parca mai lent, mai linistit, mai rabdator.

Pentru multi care au ajuns aici dintr-o parte a lumii in care verdele natural iti umple ochii aproape in orice directie te-ai uita, peisajul ar putea parea sters, plictisitor, dezolant chiar. Si totusi chiar si desertul are frumusetea si farmecul sau. Chiar si nisipul  desertulului se schimba de la acel alb-bej fin la o culoare rosiatica. Muntii golasi adapostesc in unele locuri cate o oaza iar in altele se intalnesc cu apele albastre ale golfului. Cel mai bine de mers e in lunile de “iarna”, atunci cand temperatura nu depaseste in miezul zilei 28 de grade, insa noapte in mijlocul desertului poate fi destul de rece.

 

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: