Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Aici saptamana incepe Duminica

Adaptarea la viata in Emirate nu inseamna doar a te adapta la un alt climat, la a-ti adapta mentalitatea astfel incat sa te regasesti printre cele 192 de nationalitati ci si la un alt calendar, la un alt fel de a “masura timpul”.

Aici prima zi lucratoare din saptamana este Duminica. Duminica se da startul la business, duminica se reia activitatea cu alte cuvinte duminica este o zi lucratoare in toata puterea cuvantului. Pentru multa lume sfarsitul de saptamana inseamna doar o zi libera, si anume vinerea. Altii, mai norocosi, se bucura si sambata de linistea de dupa o saptamana stresanta.

Suntem obisnuiti cu calendarul gregorian insa aici fiind o tara islamica, calendarul Hijri este utilizat in paralel cu cel Gregorian ( sarbatorile religioase care sunt sarbatorite sunt cele islamice conform calendarului Hijri). Acest calendar este unul lunar, compus la randul sau din 12 luni, dar anul per total poate fi compus din 354 sau 355 de zile. Primul an din acest calendar a fost marcat de calatoria profetului Mohhamed de la Mecca la Medina. 

Din aceasta cauza o multime de documente, in speciale cele emise de autoritati publice vor avea doua dati ca referinta pentru un anumit eveniment sau tranzactie. Daca azi, conform calendarului Gregorian suntem in 04.12.2011, conform calendarului Hijri data de azi este 9 (ziua), Muharram (prima luna din calendarul Hijri), 1433 (anul).

Asa ca azi va urez sa aveti o duminica placuta sau un inceput de saptamana frumos!

🙂

Advertisements

Single Post Navigation

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: