Viata din Emirate

Cum este viata in Emirate, ce lucruri noi am descoperit aici, care sunt diferentele intre un trai si altul, intre mentalitati, obiceiuri si traditii.

Anghinare umplute, la cuptor

Pana nu demult stiam ca anghinarea exista, ca este amaruie si cam atat. Nu m-am incumetat niciodata sa o incerc pentru ca trebuie sa recunosc in Romania nu este chiar atat de populara (cel putin in partea mea de Romanie). Am auzit de la unii, altii, despre ceaiul de anghinare, ca are anumite efecte terapeutice, dar cam atat, nimic mai mult. Am descoperit aici o reteta cu anghinare umplute, care mi-a placut asa ca am trecut anghinarele la list mea de cumparaturi. Pentru aceasta reteta am folosit:

- 2 pungi de anghinare congelate (aprox. 10-12 bucati, asta pentru ca sunt curatate si eu nu mai am bataie de cap cu ele)

- 500 gr carne tocata

- 1 ceapa medie

- 5 rosii mari

- pasta de rosii

- 2 catei de usturoi, zdrobiti

- condimente Arabic Mix si scortisoara

- sare si piper dupa gust

Prima data am pus apa la fiert cu sare iar cand a inceput sa fiarba am pus anghinarele pt aproximativ 10 min dupa care le-am scos. In acest fel dispare gustul amarui al acestora. Ceapa am pus-o la calit putin dupa care am adaugat carnea tocata, 1/2 lingurita Arabic Mix si un varf de lingurita de scortisoara.

Am preparat sosul de rosii: am pus usturoiul in ulei vreo 2 min apoi am adaugat rosiile dupa ce in prealabil le-am tocat in robotul de bucatarie. Am adaugat o lingura de pasta de rosii, 1/2 cana de apa, sare si piper dupa gust.

Am umplut anginarele cu carnea tocata si le-am pus intr-o tava. Am adaugat sosul de rosii si le-am pus la cuptor pana ce sosul a scazut putin (vreo20- 30 min). Se pot servi asa, sau cu orez.

 

 

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 32 other followers

%d bloggers like this: